Снимка: уикипедияГенералният секретар на ООН Антонио Гутериш предложи на света мащабна инициатива за

...
Снимка: уикипедияГенералният секретар на ООН Антонио Гутериш предложи на света мащабна инициатива за
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН иска Нов глобален договор за по-справедлив световен ред

Снимка: уикипедия

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предложи на света огромна самодейност за битка с неравенството - „ Нов световен контракт “ , оповестява ТАСС, представена от actualno.com.

Целта е да бъде основан по-справедлив международен ред на планетата. Той показа стратегическата си самодейност, като изнесе лекция за паметта на Нелсън Мандела.

" Пандемията на ковид разкри тъжна разлика сред техните лични ползи и тези, на обществото, както и големи пропуски в структурите на ръководство и етичните рамки ", сподели генералният секретар. „ За да затворим тези пропуски и да създадем допустимо сключването на нов обществен контракт, се нуждаем от  нов световен контракт, който подсигурява по-широко и по-справедливо систематизиране на властта, благосъстоянието и опциите на интернационално равнище “, акцентира той.

Според ръководителя на Организация на обединените нации различен фактор - антирасисткото придвижване, което се популяризира от Съединени американски щати по целия свят след убийството на Джордж Флойд, се трансформира в символ, че  хората са изтощени . „ Те са изтощени от неравноправие и дискриминация, въз основа на които се третират като нарушители заради техния цвят. Изморени са от систематичен расизъм и систематична неправда, които ги лишават от главните им човешки права “, продължи той. „ Тези придвижвания сочат 2 исторически източници на неравноправие в нашия свят: колониализъм и патриархат ".

Генералният секретар означи, че предходният модел на обществения контракт в актуалния свят в действителност спря да работи. " Коронавирусът е съпоставен с рентгенова фотография, която открива пукнатини в нежния скелет на построените от нас общества. Той акцентира необятно публикуваните неправилни схващания и неистини. "

Лъжата, че свободните пазари могат да обезпечат опазване на здравето за всички.  Митът, че неплатената грижа не е работа. Илюзията, че живеем в пост-расистки свят. Митът, че всички сме в една и съща лодка “ - изброи ръководителят на организацията. " Всъщност, макар че всички сме се озовали в едно и също море, явно е, че някои го набръчкват в суперак, а други се вкопчват в плаващи парчета ", сподели Гутериш.

Според генералния секретар на Организация на обединените нации „ новият обществен контракт ще разреши на младежите да живеят в почтени условия, ще даде на дамите същите вероятности и благоприятни условия като мъжете и ще отбрани заболели, уязвими и членове на разнообразни малцинства “.

„ Новият обществен контракт сред държавните управления, хората, гражданското общество, бизнеса и други заинтригувани страни би трябвало да обгръща заетостта, устойчивото развиване и обществената отбрана, основаващи се на равни права и благоприятни условия за всички “, изясни той. " Неравенството стартира от самия връх: в международните институции ", сподели Гутериш, предлагайки да се реши този проблем посредством реформирането им. По думит ему, новият модел на световно ръководство би трябвало да се основава на цялостно, приобщаващо и равноправно присъединяване в работата на международните институции. " В противоположен случай ще се сблъскаме с още по-голямо неравноправие и липса на взаимност, сходно на тези, които следим през днешния ден в границите на фрагментиран световен отговор на пандемичен ковид ", акцентира той. И добави, че страните, които са съумели преди 70 години, не са склонни да обмислят промените, нужни за смяна на връзките на властта в интернационалните институции.

Генералният секретар има намерение да разиска новата си самодейност с всички страни по време на идната юбилейна 75-та сесия на Организация на обединените нации, както и на други интернационалните места.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР